Savon Sulka Ry

tiistai 18. marraskuuta 2014

Tunnelmia ja jännitystä Joukkue SM-kisoissa...ja vähä kahvia

Täytyy myöntää, että nyt on hieman kulunut aikaa viime kirjoituksesta ja viime viikot ovat hurahtanut duunin ja muiden kiireiden merkeissä. Joku on jopa voinut kuvitella, että olisin ollut pettynyt kauden kohokohdan eli Joukkue SM-kisojen suorituksiin, koska kirjoitusta ei ole kuulunut. Asia on onneksi päinvastoin, sillä saavutimme sen mitä lähdimme hakemaan :) Saavuimme Emilian kanssa jo perjantaina Helsinkiin ja koko menomatka oli yhtä räpätystä ja käkätystä, koska olimme odottaneet reissua pitkään. Ja menimme jopa poikkeuksellisen ajoissa nukkumaan, koska pelipaikalla tuli olla jo kasin jälkeen ja en tunnetusti ole mikään varhainen lintu noissa aamupeleissä, mutta onneksi pelipaikalla myytiin kahvia puolen litran mukeissa.

Jännitys oli valtaisa, koska olimme laskeneet kaiken sen varaan että kaadamme Puistolan Urheilijat, joten kaikki kortit lyötiin pöytään heti ensimmäisessä pelissä. Sanotaanko näin, että ellei Keijo Junnonahon verkonkautta lyöty ottelupallo olisi pudonnut Henrik Hakulisen puolelle niin olisimme tulleet maitojunalla kotiin...niin täpärällä tuo voitto oli, mutta voitto kun voitto. Muut pelit olivat myös tiukkoja, sillä Harrilla oli vaikeaa ensimmäisessä pelissään vaikka hän hoiti sen kunnialla kotiin, naisten kaksarit ja neluri hävittiin, joten kaikki toivo jatkopaikasta oli mixtin varassa. Vastustaja kaatui kolmannessa erässä, joten  pelit alkoivat hienosti ja jokainen sen jälkeen voitettu peli tai erä oli meille vain plussaa. Vaikka tappioiden lisäksi hienoja taisteluita mahtui matkan varrelle niin siihen ne voitot sitten jäivät ja joissakin pelien jälkeen jäi vielä strategista puitavaa...kuten usein joukkuekisoissa käy.

Lauantaina käytiin sitten Emilian ja Jennin kanssa Virgin Oilissa syömässä ja melkein jo ennenaikaisesti juhlistimme SM-jatkopaikkaa, vaikka tiesimme että toki PuiU voi hyvinkin voittaa vielä jonkun kovan joukkueen. Tästä piti silti ottaa ilo irti, sillä meidät oli etukäteen spekuloitu jäävän ilman voittoja;) Toiseksi jännimmät paikat koettiinkin sitten sunnuntai-iltana, kun PuiU - Tapion Sulka oli tilanteessa 2-3 ja hetkittäin näytti, että PuiU pelasi naisten neluria todella vahvasti. Peli kuitenkin meni TS:lle ja ottelu ratkesi ennen sekanelinpeliä, joka jätettiin lopulta pelaamatta.

Kaiken kaikkiaan sulkapallon Joukkue SM on ihan mahtava kisa, jossa voisi olla myös kaupallista potentiaalia pienellä markkinointipanostuksella. Kentän laidalta kuuli useita kommentteja tähän liittyen: "tämä on vuoden paras kilpailu", "sitä aina unohtaa miten huippu tunnelma kisoissa voi olla" jne. Katsomossa istui monta vanhaa ja nykyistä legendaa, kuten tämän päivän Suomen kärki Ville Lång, Eetu Heino ja Sonja Pekkola, jotka eivät päässeet pelaamaan kansainvälisten kisojen takia.

Tarkemmin pelit on nähtävillä täällä: Joukkue SM tulokset.

Meillä taas treenit jatkuvat tarkkuharjoitteilla ja päätin pakottaa itseni lenkkeilemään loppuviikosta, jotta koirakin saisi ulkoilmaa. Muistakaahan seuran jäsenet, että Savon Sulan perinteistä pikkujoulua juhlitaan 29.11. Ja käykäähän lukemassa juuri ilmestynyt Sulkapallolehti :)
Halli aamulla klo 8.00...tuonne kylmään ja kolkkoon halliin pitäis kohta mennä pelailee :o
Finland Tennis Clubin kahviosta sai mahtavan puolen litran Juhlamokan 2 € hinnalla! Tuntui oikein hyvältä mennä tuon mukin jälkeen lämmittelee :)
Ratkaiseva matsi PuiUa vastaan. Edessä Harri Helin syöttää lyhyen syötön Julius Von Phalerille ja seuraavalla kentällä on alkamassa aivan järkyttävä ottelu Keijo Junnonaho - Henrik Hakulinen
Ylhäällä Emilia pelikassien keskellä :D Oikealla viimeinen ja ratkaiseva mixti PuiUa vastaan eli Julius Von Phaler - Sara Tuomala vastaan Maija Dahlberg - Miikka Väisänen. Alhaalla vasemmalla Iiro Kokko Drivesta tui katselemaan pelejä ja istuu penkillä Harri Helinin ja Tatu Näsäsen kanssa. Alhalla oikealla Jonne Ripatti pelaa Henri Aarniota vastaan.

Savon Sulkaa ennen edustamani seuran Tapion Sulan väkeä. Edessä Aki Kananen, joka jopa myönsi lukevansa tätä mun blogia: "sähä reenaat iha hirviästi". Treenaisinkin...tämä viikko on nimittäin mennyt lahjakkaasti lorviessa, mutta nyt on syytä palata taas normaalirytmiin.
Ylhäällä vasemmalla pelataan neluria Väisäesn Minnan kanssa (kuvaaja: Mika Heinonen Sulkapalloliitto) ja oikealla olen lähdössä pipo päässä ulos. Alhaalla vasemmalla otettiin Jonnen kanssa selfie ennen kaksareita...En tiedä mistä tuota energiaa riitti tuona viikonloppuna, sillä pelattiin  Tatun ja Jonnen kanssa paljon erilaisia treenipelejä pelien välissä! Oikealla alhaalla Harria selkeästi harmittaa jokin hävitty pallo ja itsestäni tuolla takana...en suoraan sanottuna tiedä mitä tuossa tapahtuu :D Pitää ilmeisesti hieman treenata tuota rystykulmaan liikkumista lisää...
Helsingin kävelykadulla lauantaina kun mentiin Empun ja Jennin kanssa Virgin Oiliin syömään :)

2 kommenttia: