Savon Sulka Ry

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kinesioteippausta, treenejä...ja vähä kaikenlaisia kesäaktiviteettejä

Pitkästä aikaa blogin parissa:) Nyt on tullut treenattua pääpiirteissään syklillä 1 kova viikko + 1 helpompi viikko, mutta en sitten tiedä varmaksi onko tämä juuri se oikea tapa tehdä kesätreeniä. Tämän lajin kanssa kun on välillä niin yksin ja hukassa kun olla ja voi. Jos joku lukja on halukas jeesaamaan minua treeniohjelman kanssa niin voi laittaa minulle viestiä Facebookin postilaatikkoon :) No joka tapauksessa voimaa ja nopeutta on tullut vuoden takaisesta lisää, joten voin ainakin toivoa olevani oikeilla jäljillä.

Taisteluvammat ovat tosin hidastaneet tahtia, eikä vain pelkästään omat, vaan myös pelikavereiden nyrjähdykset ja venähdykset. Yhdellä on nyrjähtänyt nilkka, toisella revähtänyt olkapää ja kolmas koetti tehdä spagaatia vesisuksilla! Oma nilkkani on myös ollut pari kuukautta turvoksissa ja siitä voin syyttää vain itseäni...En ole millään malttanut pysyä paikoillani, koska Suomen kesä on niin lyhyt ettei parhaita ulkoilu- ja treenauskelejä voi millään hukata sohvalla maatessa. Kävin näyttämässä nilkkaa lääkärillä ja hän ohjeisti minut kinesioteippauksen pariin. No minähän olen nyt tämän parin kuukauden ajan läntännyt nilkan sivuille kaistaleet jonkin epämääräisen ohjeistuksen mukaan ja sain äsken hyvät naurut tarkistaessani viimein oikeat teippausohjeet. Tässä teille muillekin apuja teippaukseen: www.kinesioteippaus.fi ja kattavat ohjeet nilkan teippaamiseen: Ankle stability. Verrattuna perinteiseen teippaukseen, tuen lisäksi kinesioteippi lievittää kipua, parantaa verenkiertoa ja nivelen liikkuvuutta. Teippi antaa periksi pituussuunnassa, mutta ei sivusuunnassa ja tätä ominaisuutta hyödynnetään eri teippaustekniikoissa riippuen mihin teippauksella pyritään vaikuttamaan.

Sulkapallon treenaus on tämän nilkkavamman, matkustelun ja muiden aktiviteettien johdosta jäänyt normaalia vähemmälle, mutta vähäiset treenit ovat tosin olleet kohtuullisen lupaavia ensi kautta ajatellen. Lieneekö sitten syynä treenien monipuolistuminen, sillä kesä on tähän asti sujunut kuntosalin, beachvolleyn, haulikkoammunnan ja wakeboardailun merkeissä. Toinen vaihtoehto on, että pieni tauko harjoittelusta tekee silloin tällöin todella hyvää ja jos pääsee / pystyy pelaamaan harvemmin, haluaa silloin saada treenistä irti niin paljon kuin mahdollista. Kävimme eilen Empun kanssa pelailemassa ja päädyimme tekemään puolet ajasta droppitreeniä, kun tämä neitokainen reväytti olkapään koettaessaan tempoa palloa takarajalle. Olin silti hyvin innoissani tästä tekemästämme perustreenistä, koska dropit ovat tuottaneet eniten päänvaivaa lyöntivalikoimastani viimeisen puolen vuoden aikana. Kannustan siis teitä muitakin pelaajia nauttimaan kesästä ja ottamaan hetki taukoa omasta lajistanne, sillä sen jälkeen treeni maistuu entistä paremmalle. Tottakai peruskunnosta tulee huolehtia ja kesä on sen nostattamiseen parasta aikaa. Ihanaa kesää  <3

Tällä teippauksella koetin pelaja ja teippi ei pysynyt paikoillaan edes yhtä treenikertaa. Teippi pysyy oikein teipattuna jopa 3 vrk.

Uusi teippausyritys ja näyttää mielestäni heti tukavammalta. Kohta nähdään, että onko.

Hetken päästä urheillaan näillä välineillä
Metsästyskoirankoulutusta viime sunnuntaina
Kuva ennen wakeboardausta eilen, kun odoteltiin ukkoskuuron ohimenoa.
Tässä käydään usein kääntymässä laudalla, koska saaren ja mantereen välissä on yleensä tyyntä
Pientä peippaulua laudalla. Tämän kesän tavoite olisi saada yksi kunnon hyppykuva aikaiseksi (ja se kunnon hyppy myös).
Jetteilemässä muutama viikko sitten
Kesän paras ruoka treenin jälkeen. Naudanlihapata chilillä maustettuna ja haudutetaan 4 tuntia matalla lämmöllä, nam!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti