Savon Sulka Ry

tiistai 6. toukokuuta 2014

Hyvinvointia sulkapallosta ja venyttelystä?

Olen saanut useita tiedusteluja, että miten pääsisi mukaan pelailemaan Savon Sulkaan. Tietoa löytyy toki myös nettisivuilta, mutta kerrotaa se nyt tälläkin foorumilla :) Pelivuoroille pääsee maksamalla pelimaksun 90€ / puoli vuotta ja se sisältää myös jäsenmaksun 20€. Torstain pelivuorolla myös pidetään aikuisten ohjattua vuoroa, jos haluaa opetella tekniikan alusta pitäen oikein. Lisäksi kilpapelaajat voivat antaa halutessaan yksityistunteja ja järjestää työporukoille ja muille ryhmille kursseja. 

Pelivuorot ovat talvisin 31.5. asti
ma klo 19.00 - 20.30 Studentialla
to 20.30 - 22.00 Studentialla (sekä ohjattu aikuisryhmä)
pe 20 - 21.30 Pyörön koululla

Pelivuorot ovat kesäisin 1.6. - 31.7.
ma klo 18.00 - 19.30 Studentialla
to 19.00 - 20.30 Studentialla

Lisätietoja: Savon Sulka Ry

Olimme toissa viikolla pelailemassa Emilian kanssa, kunnes eräs rouvashenkilö tuli kentän laidalle jututtamaan meitä ja hän kertoi olleensa selän luudutusleikkauksessa vuonna 2010. Ennusteet täydellisestä kuntoutumisesta olivat heikohkot, mutta sisukkaana tyyppinä hän oli kuntouttanut selkäänsä erilaisilla taivutuksilla ja syönyt paljon lääkkeitä. Lopulta rouva oli ohjautunut kokeilemaan sulkapalloilua ja huomannut että lajin luonteeseen kuuluva selän taivuttelu vastaa lääkärin määräämiä liikkeitä. Pelatessa selän kuntouttaminen tapahtuu kuin itsestään, sillä liikkeitä kertyy kymmeniä ja jopa satoja toistoja viikossa pelimäärästä riippuen. Selkä on nyt hyvässä kunnossa ja rouva on toipunut leikkauksesta erinomaisesti, koska tukielimistö on vahvistunut riittävästi kovan harjoittelun tuloksena. Tuli kyllä hyvä mieli, kun kuulin olevani hyvällä asialla tämän blogin kanssa! Terveisiä tälle ahkeralle sulkapalloilijalle:)

Usein kilpaurheilijat ovat ahkeria kehonhuoltajia, mutta harrasteurheilijat laiminlyövät täysin venyttelyn, hieronnan ja palauttavat harjoitteet. Kyllä, kilpaurheilijat treenaavat kovaa, mutta läheskään kaikkia harjoitteita ei tehdä sata lasissa, vaan ohjelmaan kuuluu myös palauttavaa treeniä, venyttelyä ja hierontaa. Tunnustan, että tämä pääsee unohtumaan myös itseltäni ja tekisi mieli vain treenata aina vähän kovempaa siihen saakka kun kroppa sanoo poks.

Vuosi sitten minulle kävi niin, että kovan treenijakson jälkeen jokin hermo alkoi painaa selässä niin, etten jalat eivät enää kantaneet ja minua oltiin jo kirjaimellisesti kantamassa KYSille. Siinä matkalla tuli sitten mieleen, että jospa kilauttaisin tutulle hierojalle ja kävisin näyttämässä selkääni. Tämä suonenjokelainen yleisurheilijoiden ja Antti Ruuskasen hierojana tunnettu Asko sitten tokaisi, että "tämä saattaa tehdä vähän kipeää". Huusin, itkin ja kiemurtelin tunnin ajan hierontapöydällä, mutta tämän karmaisevan kokemuksen jälkeen kävelin sieltä omin jaloin pois! Asko totesi reisien olevan niin jumissa, että niiden ympärysmitasta lähti hieronnalla monta senttiä pois. Unbelievable.

Tästä viisastuneena käyn säännöllisen epäsäännöllisesti hierojalla (viime viikolla kävin Paula Kankkusella http://www.fysiopalvelu.fi/) ja käytän pilatesrullaa aina kun lihaksissa tuntuu jännitystä, sekä pyrin venyttelemään säännöllisesti. Fysiopalvelussa minulle suositeltiin erityisesti lonkankoukistajien venyttelyä, sillä sulkapallo tuntuu hieman kangistavan niitä ja alaselkä vihoittelee vähän väliä. Asiantuntijat ovat muutama vuosi sitten kiistäneet venyttelyn positiiviset vaikutukset suoritusta ja palautumista edistävänä tekijänä ja jotkus asiantuntijat jopa sanovat venyttelyn vähentävän lihaksen kimmoisuutta. Tässä kahden asiantuntijan lausunnot: www.iltalehti.fi/terveys. Itse venyttelen usein iltaisin joko telkkarin ääressä tai saunassa ja vain sen takia, että koen sen parantavan omaa hyvinvointiani. Enkä halua olla mikään jäykkis tulevaisuudessa ja tietysti kokeilen kaiken mahdollisen, mikä edesauttaa palautumista!

Tästäpä tulikin mieleen uusin ihastukseni, mistä monet urheilevat ystäväni ovat toitottaneet minulle jo vuosia -infrapunasauna! En tiedä parempaa fiilistä kuin istuminen infrapunasaunassa kovan treenimaratonin jälkeen...esimerkiksi jos sattuu vetämään putkeen tunnin bodypumppia ja toisen tunnin bodycombattia. Infrapunasaunan positiivisista vaikutuksista voi lukea tästä. Itselleni tärkeimmät ovat ehdottomasti "rentouttaa, virkistää ja edistää palautumista".

Kävin muuten viime viikonloppuna vähän huiskimassa neluria Savon Sulan seuranmestaruuskisoissa, vaikka valitettavasti unohdin ilmoittaa itseni kyseisiin karkeloihin...mutta onneksi nelurista vapautui yksi paikka ja pääsin mukaan. Etenimme Jussi Isoperkkiön kanssa lohkovoiton jälkeen hienosti semifinaaliin ja peli tuntui kulkevan hyvin. Sitten tuli vastaan valmentajamme Miikka Väisänen ja lupaava juniori Johanna Kelavuori, jotka pyyhkäisivät meidät pukukopin puolelle. He voittivat myös finaalin, joten oikein paljon onnea voitosta. Onnittelut myös Keijo Junnonaholle ja Johannalle kaksinpelien voitosta :) Tarkemmat tulokset löytyät täältä: http://www.tournamentsoftware.com
Kesälle hieman keltaista jotta treeni kulkee...jos on huono vaate tai hiukset päin mäntyä niin ei yleensä kulje.
porukkaa Savon Sulan mestaruuskisoissa
Treenimaratoni ja infrapunasauna med Karoliina Mykkänen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti