Savon Sulka Ry

perjantai 9. tammikuuta 2015

Kinkunsulattelua, mavea, syväkyykkyä...ja vähä uudenvuodenlupauksia

Jouluna tuli totaalinen nollaaminen sulkapallon suhteen ja pidin totaalisen treenitauon miltei kaikesta treenaamisesta. Mikäli ruokavalio koostuu suklaasta ja kinkusta niin valitettavasti urheilijat eivät välty lisäkiloilta sen paremmin, kuin muutkaan kansalaiset. Joten eipä tässä muuta kun pari kiloa pois ja takaisin treenaamisen pariin...Huomasin tosin, että moni muukin on ajatellut samaa koettaessani varata sulkapallokenttää tai mennessäni tekemään punttia! Aivan hirveästi porukkaa ja suosittelen käymään salilla muulloin kun 18-20 välillä, koska kaikki laitteet ovat jatkuvasti varattuja.

Torstain jalka- ja olkapäätreeni:

Maastaveto 3 x 10-12 (teen tän normaalisti selkäpäivänä, mutta salilla oli viimeksi tungosta..)
Syväkyykky levytangolla 3 x 10-12
Jalkaprässi 4 x 10-12, vuorotellen syväkyykky 4 x 10-12 (2 sarjaa putkeen ja tauko)
Etureidet 4 x 10-12 
Takareidet 4 x 10-12

vipunosto sivulle 4 x 10-12
pystysoutu alataljalla 4 x 10-12
pystypunnerrus ylös tangolla 4 x 10-12
3 erilaista vatsalihasliikettä

Tähän treeniin meni ihan luvattoman kauan aikaa, mutta ainakin liikkeet tuli tehtyä perusteellisesti hyvän sparrauksen ansiosta, kiitokset Karolle :) Ensi viikolla vähennän hetkeksi salitreeniä ja keskityn sulkapalloon täydellä höyryllä, kun ohjatut treenit alkavat taas pyöriä normaalisti.

Tein alkavan vuoden kunniaksi muutamia uudenvuodenlupauksia:

1. Ajattelen enemmän positiivisia ajatuksia. Olen huomannut, että kiukuisuus, väsymys ja negatiivisuus korostuu pimeinä talvikuukausina ja arkiaskareet tuntuvat normaalia raskaammilta -treenaamisesta puhumattakaan. Jos joku valittaa esimerkiksi säästä niin on helppo alkaa säestämään perässä, että "ompas kurja keli". Tämä onneksi toimii myös toisinpäin ja koetan edesauttaa positiivisen lumipalloefektin aikaansaamisessa:) Jokaisella on joskus vastoinkäymisiä, mutta siitä huolimatta Ihminen on juuri niin onnellinen kun millaiseksi itse elämän tekee. Uskon, että positiivisuus auttaa hyvän elämän rakentamisesssa ja oikeiden valintojen tekemisessä.

2. Lisään treenin laatua ja keskityn enemmän tekemiseen. Tämä on varmasti vaikea nakki, koska joskus saatan hölistä liikaa esim. viime viikolla spinnigissä :o Puhuminen sulkapallotreeneissä huonontaa aina todella paljon omaa suoritustani, joten koetan olla enemmän hiljaa ja keskittyä nostamaan omien treenien laatua.

3. Juon enemmän vettä ja syön enemmän kasviksia. Ihmisen pitäisi juoda vettä 2-3 litraa päivässä ja urheilijan vielä lisäksi 1 litra / tunti. Joskus huomaan, että ainoa päivän aikana nautittu vesi on puolen litra pullo vettä ja tähän pitää ehdottomasti saada muutos! Koetan syödä puhdasta ruokaa ilman keinotekoisia proteiineja ja lisätä kasviksia ja hedelmiä ruokavalioon, koska ravinnosta saadut vitamiinit imeytyvät tabletteja paremmin. Tosin vitamiinia myös pillereinä ja erityisesti D-vitamiinia talvikuukausien aikana. 10 hyvää syytä juoda enemmän vettä.

4. Teen kehonhuoltoa säännöllisesti. Kehonhuoltotunnit ovat tähän erityisen käteviä erityisesti viikkoa ennen kisoja, mutta otan hierontarullan useammin esille myös arkena treenien jälkeen, jotta palautuminen olisi maksimaalista. Olen päättänyt tehdä jumiutuneisiin lihaksiin rullaus - venytys - rullaus -setin, koska tämä näyttäisi sopivan kropalleni todella hyvin. Koetan myös venytellä enemmän ja luoda vähemmän mulkoilevia katseita Bodybalancessa, vaikka tämä ei olekaan oma hittilajini.

5. Koetan rentoutua ja vähennän stressiä. Asiat ovat juuri niin stressaavia, kuin miten niihin itse suhtautuu ja otan ensi vuoden rennommin kuin edellisen. Heitän myös nämä aikaisemmat lupaukset nurkkaan, jos revin niistä pätkääkään stressiä ;) Vaikka kilpailenkin niin teen sen oman hyvinvoinnin, motivoinnin ja hauskuuden kannalta ja jos jokin asia alkaa tökkiä niin sitten teen aivan jotakin muuta.

Ihanaa alkanutta vuotta 2015!

Syväkyykky niin, että kantapäiden alla on pienet kiekot helpottamassa tasapainoa. Jalkaterät laitetaan hieman ulospäin ja polvet samaan linjaan. Teen liikkeen melko pienillä painoilla, jotta liike olisi puhdas ja polviin ei tulisi suurta rasitusta.  
Karon kyykkäys sujuu vielä tässä vaiheessa hymyssä suin :) Morsiuskuntokuuri vaikuttaa mielenkiintoiselta ja treeni on aina mukavampi tehdä yhdessä.
Viime jouluna saadut ihanat pörröiset Uggit ovat olleet lempparijalkineeni kovien pakkasten aikana. Kentzu parka on aivan loppu ja kyllästynyt lapasiin, tonttulakkiin, laseihin ja muihin asusteisiin...silti oli ihan pakko :D Yksi tämän joulun suosikkilahjoista oli hopeinen papuketju, joka sopii moneen tilanteeseen.
Sain lahjaksi myös Leaderin raakasuklaapaketin ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Raaksuklaa on yksi maailman ravinnerikkaimmista aineista sisältäen 1200 eri ainesosaa! Eli vähentään verisuonten tukoksia ja mieliala kohoaa kohisten: Suklaassa on eroja. Raakasuklaata voi myös tehdä itse ilman valmispakettia ja pitää vain hankkia nämä aineet: Näin valmistat raakasuklaata.
Kävin pelaamassa heti uuden vuoden jälkeisenä viikonloppuna Mikkelin kansalliset. Jalka ei liikkunut oikein toivotusti, mutta onnistuin jollakin konstilla tuomaan mukana kultaa ja hopeeta. Samalla päätin vetää koko seuraavan viikon kovaa punttia, koska nyt siihen on vielä mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti