Savon Sulka Ry

torstai 20. maaliskuuta 2014

Parhaita tsemppaajia, sulkatreeniä...ja vähä punttia

Tiistain treenit sujuivat intoa puhkuen, vaikka valmentaja Miikka Väisänen oli viettämässä vuosilomaansa ja Harri Helin antoi lyhyen briiffauksen kilparyhmän itsenäisiin treeneihin. Jokainen teki silti kaikki harjoitteet täysillä ja kiitokset kaikille kanssatreenaajille kovasta temmosta! Erityisesti Jari Nissiselle, joka tsemppasi sykkeeni niin korkealle, että meinasi vintti pimetä.

Me pelaajat olemme hyvin erilaisia kenttäpersoonaltamme, kun miten käyttäydymme ns. normaalielämässä. Tai ainakin itse olen ja voitte tietysti olla eri mieltä tästä:) Joku puhelias saattaa muuttua täysin puhumatomaksi, hiljainen pelaaja taas iloisen puhuvaksi, mukavasta hemmosta voi tulla ylimielisen oloinen, positiivinen voi muuttua pessisimistiseksi itupilliksi ja joistakin tulee hieman herkempiä kentällä kuin normaalielämässä. Tuossa olisi varmasti hyvä tutkimuksenaihe jollekin urheilupsykologille, että miksi persoonamme muuttuu vai onko niin että meistä tulee vain ne todelliset piirteet esille fyysisesti tiukissa tilanteissa?

En tiedä mistä johtuu, että joillakin on kyky äärirajoille tsemppaamiseen, mutta sen olen huomannut että hyvä kannustaminen vaatii rehellisyyttä ja tarkkaa huomioimista miten toinen tekee duunia kentällä. Pakko tehdä Ville Långimainen listaus parhaista tsemppareista, jotka ovat joko valmentaneet, olleet kanssatreenaajia tai asettaneet haasteita:

1. Emilia Savolainen
2. Elina Väisänen
3. Teppo Heikkinen
4. Maija Pitkänen
5. Olli Norros
6. Miikka Väisänen
7. Tuomas Saranen
8. Minna Väisänen
9. Tuike Ylinen
10.Katariina Ahonen

Kiitokset myös kaikille muille Savon Sulan, Tapion Sulan, Pieksämäen Sulan ja Tervasulan porukalle, sekä turnausvastustajille joiden kanssa on ollut tiukkoja vääntöjä! Listan tekeminen oli erittäis vaikeaa, koska siitä meinasi lopulta tulla sadan parhaan tsempparin lista:)

Aluksi lämmiteltiin 'laatikkotreenillä' eli yksi juoksee ympäri kenttää ja lyö vuorotellen jokaiseen kentän kulmaan niin että lyönneistä muodostuu laatikko. Sitten vedettiin tarpeellisia perustreenejä kiertoharjoitteluna: 1. verkkodrop-nosto kämmenpuolelta vuorotellen 2. verkkodrop-nosto rystypuolelta 3. Smash - verkolle palautus. Koetin kiinnittää huomiota tasapainoon, koska edellisellä viikolla hoksasin että nostelen toista jalkaa ilmaan tarpeettomasti hyökkäystilanteessa :o

Pari videota lyönteihin liittyen:
Verkkodrop
Smash
Nosto

Keskiviikon puntti sujui hieman haahuillen, sillä unohdin (taas) saliohjelmani kotiin, joten salin teemana oli sitä sun tätä. Tein perusteellisen lämmittelyn, johon uppoutui aikaa vartin verran ja sitten päätin tehdä selkätreenin ja jotain...

Selkä
- Ylätalja tangolla rinnalleveto leveällä otteella 3x12-15
- Alataljasoutu 3x12-15
- Yhden käden kulmasoutu käsipainolla 2x12
- maastaveto 3x10-12

Ojentajat
- levypaino niskan taakse 3x12
- dipit penkiltä 3x12
- Alaspuristus kahdella kädellä ylätaljassa 3x12

3 erilaista vatsalihasliikettä niin, että tuntuu.

Pakollinen pukkariselfie nopeesti ennen kun kukaan tulee
On siellä jotain jos kattoo tarkasti :D Mutta onneksi hauis ei ole se sulkapalloilijan kaikista tärkein lihas.

2 kommenttia:

  1. Heh kiitos :) vasempaa kättä ei viiti näyttää kun on aika toispuolinen tää laji...

    VastaaPoista