Savon Sulka Ry

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Arvokasta oppia JySSin kisoista

JySSin kisoja edeltävä viikko kului herkistellessä ja treenasin vain tiistain sulkapallotreeneissä. Keskiviikkona taas tunsin orastavia flunssan merkkejä ja arvasin, että se ei ole hyvä asia. On melkein kulunut vuosi niin, että olen ollut kisoissa joko flunssassa tai toipumassa flunssasta. Katselin arvontoja ja päätin, että katson kuntoni edellisenä päivänä jos vaikka tapahtuisi jokin ihmeparantuminen... Parantumista ei tullut, mutta kärsin vain kipeästä kurkusta ja tukkoisesta nenästä, joten päätin pelata sekanelinpelit lauantaina ja katsoa kaksinpelien kunnon sitten lähempänä, koska ne pelit olivat vasta sunnuntaina. 

Mixteistä voitimme ensimmäisen pelin (Petri Martikainen -Paula Petäys) tiukassa 3 erän väännössä. Toisessa pelissä kärsimme vuorostaan tappion 3 erän väännössä parille Timo Holma -Sara Taskinen. Kaksareissa sain väännettyä voiton JySSin Kerttu Keräsestä ja flunssa alkoi tuntua pelin lopussa jo pahasti keuhkoissa asti. Päätin luovuttaa viimeisen pelin, koska tässä kunnossa ei missään nimessä pitäisi pelata ja sanon junnuillekin, ettei flunssassa ole kenelläkään asiaa hallille...ilmoitin kisajärjestäjille luovutuksesta, mutta minulle kerrottiin että ensimmäisen pelin voittoni mitätöityy ellen raahaudu kentälle. Eli jokin älytön sääntömuutos...hohhoijaa! En ymmärrän mitä hyötyä tästä on kenellekään!! No menin sitten kentälle vähän lyömään palloa seinille ja hävisin pystyyn, koska en liikkunut kentällä kahta askelta enempää. Huomasin myös, että Taskisen Saran lyönnit ovat niin tarkasti linjoilla että olisin joutunut yskimään keuhkoni pihalle jos olisin yrittänyt vähääkään pelata. Pahoitteluni Sara ja toivon todella, että pääsemme vääntämään kunnolla ensi kerralla.

Tein tyypillisen harrasteurheilijan mokan, että edes mietin pelaamista kipeänä! Kaimani Ulla Roinela kertoi minulle juuri ennen A:n kaksarin finaalia tositarinan, että eräs parikymppinen jätkä oli hieman hikoillut flunssaisena ja sydän oli mennyt viikossa siihen kuntoon, että mies joutui sydämensiirtoon. Aivan hirveää ja päätin, että nämä pelit ovat tasan tässä. Piste. Ja tässä vielä muistutuksena teille muillekin kroonisesta flunssasta kärsiville: www.tohtori.fi Jospa muistaisin tämän ensi kerralla!

Muutoin JySSin kisat olivat oikein mukavan rennot ja hienosti järjestetty. Tapasin myös erään blogini seuraajan / aktiivisen bloggaajan Susanna Monnbergin (Bad Mama's Kitchen). Keskustelimme harrastesulkapallosta ja tulimme lopputulokseen, että tämän mahtavan lajin voi aloittaa kilpailumielessä aivan hyvin myös aikuisiällä. Kilpailut antavat motivaatiota ja syyn treenata itsensä huippukuntoon, mutta itse kisatapahtuma on hauskanpitoa ja vähemmän vakavaa "puolitosissaan" taistelua. Tiedustelin myös Finnish Openin kisatapahtumista ja on hienoa, että suomalaisia on yltänyt nelinpeleissä puolivälieriin. Hyvä Anton Kaisti, Jenny Nyström ja Iikka Heino! Tässä Finnish Openin fiilistelyä: FIC kooste
JySSin kisatuloksia voi lukea täältä: Jyväskylän Juniorieliitti 2014
Ville Tuure (SaSu) selkeä voitto ensimmäisestä pelistä ja sitten tappio miesten C-luokan turnauksen voittaneelle Tuomo Saikkoselle.
Emilian ja Sirpan taidonnäytettä naisten C-luokan nelurissa.
Naisten C-luokan nelinpelin voittajapari Emilia Savolainen ja Sirpa Varis-Piippo. Emilia voitti myös naisten kaksinpelin B-luokan. Onneksi olkoon!
Johanna Kelavuori on Savon Sulan lupaavimpia junnuja tällä hetkellä ja sijoittui turnauksessa alle 13-vuotiassa hopealle. Uskon että tiukkaakin tiukempi semifinaali luultavasti vei voimia, koska Jossu taisteli voiton tiukassa 3 erän taistossa, jonka viimeinen erä päättyi 26-28 Johannan hyväksi. Kultamitalin vei Jannica Monnberg ja tähän samaan perheeseen (Anton Monnberg) meni myös poikien U17 kultamitali.
Kaveriselfie<3
Oli kyllä hullun hauska viikonloppu ja hulvaton meininki koko kisojen ajan...pahoittelut Jonne Ripatti kaikista luokattomista jutuista ja tiukasta pelianalyysistä :D
Emppu osti meille samanlaiset herkkusetit matkaevääksi.
Pari tilannekuvaa mixtistä:)
 Selfie hotellin sängyllä, kun odottelin Emppua suihkusta. Tän jälkeen höpöteltiin sängyssä kun junnut konsanaan ja mä olin nukahtanut ensin. Oli ihanan rauhallinen urheiluviikonloppu ja kiitos kisajärjestäjille hienoista kisoista!
...ja vähä Pandan suklaata kotimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti