Savon Sulka Ry

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kasaanko suliskamoista nuotion?


Tuon kysymyksen pelikaverit ja lähipiiri kuulevat usein. Joku heistä saattaa myös ajatella, että jopa on älynväläys aloittaa blogi kun tietää viha-rakkaussuhteeni lajia kohtaan. Tänään on taas niitä päiviä, jolloin mietin hartaasti miksi harrastan lajia nimeltä sulkapallo. Pelasin ensimmäisen kerran sisähallissa v.2004 ja laji vei minut täysin mukanaan sen fyysisyyden ja taktisuuden ansiosta. Sulis on myös erittäin helppo peli aloittaa! Mukaan tarvitsee vain matalat vaaleapohjaiset sisäpelikengät, hiilikuitumailan, palloja (alkuun käyvät muovisetkin) ja saman tasoisen pelikaverin. Pelipaikaksi käy riittävän korkea koulun sali tai sitten jokin Suomen 100:sta sisäpalloiluhallista.

Lajin terveysvaikutuksia on lukemattomia! Sulis estää tehokkaasti suomalaisen kansantaudin eli möhömahaisuuden muodostumista ja sen tuomia ikäviä terveysvaikutuksia. Lajin parhaita puolia ovat nopeat suunnanmuutokset, joiden ansiosta kehosta löytyy ihan uusia lihasryhmiä...esimerkiksi nilkasta, varpaista ja kyynärpään vierestä. Erityisesti suosittelen sulista naisille, koska luustoon kohdistuu iskuja ja tärähdyksiä estäen osteoporoosin muodostumista. Naisia toivottaisiin muutenkin lisää kentille etenkin tänne Kehä 3:n ulkopuolelle. Nimittäin viime kisoissa on ollut aivan liian vähän naisia! Joten käykäähän naiset ja miehet kokeilemassa, koska mieluummin sitä juoksee tunnin pallon perässä kun tarpoo lenkkiä keskellä räntäsadetta.

No mutta...miksi olin alunperin tekemässä pelikassista nuotiota? Kävin eilen kisailemassa Iisalmen Sulkasadon turnauksessa ja käteen jäi hyvä muistutus, että treenanata pitää! Pohjalle ei riitä viikon "korkeanpaikanleiri" Kanariansaarilla ja saapuminen kotiin aamu neljätä. Seliseli...! No mutta onneksi lähimuistissa (ennen lomamatkaa) ovat onnistuneet Kajaanin Strauman Gamesit josta lohkesi finaalipaikka pitkästä aikaa...ja lopputuloksena oli siis pari hopeasijaa, joihin olin oikein tyytyväinen:) Ja jostakin tämä kunnon kehittäminen täytyy taas aloittaa, joten lähdenkin tästä treenaamaan! Hyvää treeniviikkoa kaikille :)
Lähdössä treenaamaan...

Smashailyä miesten A-luokan nelurissa Iisamessa. Luokan voittivat Lauri Nykänen - Eetu Oinas 3. erässä 22-20 ja hopealle Miikka Väisänen - Keijo Junnonaho (SaSu)
Lähde: www.sulkapallo.fi
Lisätietoja harjoitusmahdollisuuksista: www.savonsulka.net

Kisatuloksia Iisalmesta ja Kajaanista:
http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=98B1991F-6DC0-4EDB-A8BD-361BC4047EF3
http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=49DE0A0F-DD2B-44E9-92B4-C604E6D45AA0

P.S. Onnea Empulle B-luokan kaksinpelin hopeasta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti